Poques setmanes després que el consell d'administració de RTVE donés llum verd a una nova temporada, la divuitena, l'equip de producció ja ha començat a rodar els nous episodis de Cuéntame cómo pasó. Segons ha informat la mateixa corporació pública, mitjançant el seu web, el rodatge va arrencar ahir a Brusel·les, en una trama que farà viatjar l'audiència fins al 1985.

A més de 1.500 quilòmetres de l'escenari habitual de la ficció, el barri de San Genaro, la sèrie arrencarà amb la nova vida de Carlos (Ricardo?Gómez), el petit de la família Alcántara, que després dels complicats moments viscuts, en l'àmbit personal però també en el familiar, s'ha instal·lat a la capital belga, al costat de Julia (Claudia Traisac). Uns 200 actors participaran en l'enregistrament dels nous capítols de la ficció, produïda per TVE en col·laboració amb Ganga, que s'allargarà fins a la primavera vinent.

Als episodis que es roden a Brussel·les, també s'hi incorpora l'actriu Itziar Ituño (Loreak), que donarà vida a Koro, l'enèrgica propietària del restaurant en el qual Carlos Alcántara es guanya la vida fregant plats, mentre Julia segueix de prop les negociacions per a l'entrada d'Espanya a l'Europa dels 10. En capítols posteriors també es reflectirà la signatura del Tractat d'Adhesió d'Espanya a la Comunitat Econòmica, el 12 juny 1985. El rodatge dels nous episodis tindran com escenaris emblemàtics com l'Atomium, la Grand Place o el Parc Laeken.

Al llarg d'aquestes noves entregues, els espectadors també podran veure com ha quedat la situació d'Inés Alcántara, després de veure com l'home amb qui s'ha casat, Ignacio, ha acabat entre reixes per un cas de corrupció. Serà una temporada farcida de canvis que afectaran bona part dels veïns del popular barri de San?Genaro.