El dilluns 19 de setembre, a les 22.35, TV3 estrena la segona temporada de "Merlí", la sèrie revelació de TV3 produïda per Veranda TV, amb idea i guió d´Héctor Lozano i direcció d´Eduard Cortés. Protagonitzada per Francesc Orella, gira al voltant d´un professor de Filosofia i la relació que té amb els alumnes de Batxillerat.

Comença el segon de Batxillerat a l´Institut Àngel Guimerà. Els alumnes reben el Merlí amb eufòria i ell entra pletòric al centre. Els Peripatètics han madurat una mica en general, però, en el fons, continuen sent els mateixos adolescents divertits i despistats que tothom ja coneix. A la colla s´hi afegeix una nova alumna, fet que generarà noves relacions dins del grup.

A la sala de professors, en canvi, el Merlí no és tan ben rebut. Per molt que l´Eugeni l´espera amb ganes de discutir, a tots dos els apareix un adversari comú: la Coralina, la nova cap d´estudis. Aquesta catedràtica de seixanta anys, esquerpa i autoritària, voldrà imposar el seu criteri i remourà tot el claustre de professors. El Merlí hi toparà de ple i el Toni haurà de fer tot el que pugui perquè hi hagi pau. La Coralina no serà l´única incorporació al claustre: el Millán, professor de castellà, i l´Elisenda, d´anglès, formaran part del nou equip docent.

A l´institut, el Merlí encara farà les classes de manera menys ortodoxa que a la primera temporada: s´endurà els alumnes a fer la classe fora de l´aula. Qualsevol indret, com ara un centre comercial, podrà servir al Merlí per explicar els filòsofs cínics, els estoics, Descartes, Hobbes o els presocràtics. Entre la nòmina de pensadors que s´incorporaran aquest curs s´hi trobaran algunes filòsofes, com Hipàrquia de Maronea

Aquest curs, al Merlí se li complicarà força la vida en tots els àmbits: a casa, amb la parella i a la feina. La Calduch, que continua fent teatre, vol que el Merlí i el Bruno se´n vagin de casa, però el Merlí farà tot el possible per quedar-se, perquè ja li va bé viure amb la seva mare. La Gina vol que la seva relació amb ell s´estabilitzi, però el Merlí li farà una proposta alternativa. Més endavant, la Gina coneixerà la Calduch i es faran amigues.

I a l´institut, la peculiar manera de fer classes del professor de filosofia i, sobretot, la seva predisposició a ficar-se en la vida dels alumnes, més enllà de les qüestions estrictament acadèmiques, provocarà nous enfrontaments amb algun pare. Però l´os més dur de rosegar per a ell serà la Coralina, la nova cap d´estudis.

Aquest nou curs, el grup dels Peripatètics s´amplia amb la incorporació d´una alumna nova, l´Oksana, que obrirà la porta a noves relacions.