Bombers, personal sanitari i cossos de seguretat protagonitzaran Emergències, «un retrat dels professionals que treballen al servei dels altres», segons va dir ahir Pol Izquierdo, director d'aquest programa, que s'estrenarà diumenge que ve a TV3 i s'emetrà setmanalment.

El programa arrencarà amb un capítol dedicat a un incendi que va tenir lloc al barri de Montbau de Barcelona, on els bombers van assumir riscos molt alts per controlar-lo i evitar que travessés l'Arrabassada.

«En un programa com aquest, ple d'imatges impactants, hauria estat molt fàcil limitar-se a la faceta espectacular, però aquest no és el cas d'aquesta sèrie, que sempre acompanyarà les imatges amb el testimoni i l'explicació del professional i convidarà a fer una reflexió més profunda», segons Izquierdo.

«Estem en molt bones mans», va ser la conclusió del director de TV3, Jaume Peral, després de veure els primers capítols d'aquesta sèrie que coprodueix TV3 amb la col·laboració de Media 3.14.

Emergències vol conèixer les persones que hi ha darrere de l'uniforme -va aclarir Pol Izquierdo- i ensenyar com aquests professionals gestionen i resolen situacions molt complexes».

«També hem volgut saber si s'emporten els problemes a casa i com s'enfronten a la possibilitat d'equivocar-se, sabent que pot tenir conseqüències molt greus, fins i tot letals», va afegir.

Les situacions que retratarà el programa van sorgir durant el procés de gravació, que va consistir a conviure durant mesos amb els equips d'emergències i a acudir a les trucades d'emergència.