23 de gener de 2017
23.01.2017

El 33 treu la pols de la seva hemeroteca amb «Sputnik, òrbita 90»

?A través dels arxius del mític programa musical, el format recorda els esdeveniments de la dècada

23.01.2017 | 07:20

Durant la dècada dels anys 90 el món de la música va viure una revolució: nous estils, noves superestrelles, nova tecnologia, nous festivals... Tot era nou, diferent. Va ser una època d'explosió creativa en l'àmbit nacional i internacional, i el company de viatge d'aquesta etapa daurada de la música va ser l'Sputnik. Durant aquells anys, dir «música» i «televisió» a Catalunya era gairebé sinònim de Sputnik. El programa del canal 33 era el punt de trobada per a videoclips, actuacions en directe, entrevistes, i mil i una propostes més al voltant de la música.

Sputnik, òrbita 90, el format que el canal 33 estrena aquesta nit, és un retorn a aquella dècada, tal com es va viure i veure a l'Sputnik original. Cada programa torna enrere en el temps per centrar-se en un dia, un moment concret dels anys 90 en què hi ha un fet rellevant en l'àmbit musical. Entre altres, recordarà la primera visita del grup U2 a Barcelona, la mort de Kurt Cobain, el macroconcert de grups catalans al Palau Sant Jordi o els inicis del Festival Sónar.

Cada dilluns, a les 22.50 h, es reexplicarà aquells fets gràcies a una tria de fragments dels programes originals. Tot seguit, mostrarà què passava en aquella època a la resta del panorama musical i com l'Sputnik anava mutant amb el pas dels anys, amb nous presentadors, nou grafisme i noves seccions. Es tracta, doncs, d'un viatge musical i nostàlgic a una era musical preinternet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema