04 de febrer de 2017
04.02.2017
Diari de Girona

«El documental» recorda la figura de Jean Genet

?El canal 33 se suma aquesta nit a l'homenatge que el Festival d'Art Independent Pepe Sales de Girona dedica enguany a l'escriptor francès

04.02.2017 | 00:24
Jean Genet.

Aquesta nit, a les 23.05 h, el programa El documental del canal 33 reemet Genet al Raval, un documental sobre les vivències de l'escriptor francès Jean Genet a Barcelona, ciutat on va viure de 1933 a 1934, als 23 anys. A partir del llibre homònim de Juan Goytisolo i dels textos del mateix Genet, el film recorre els llocs que l'escriptor va freqüentar, principalment el barri xino (avui el Raval) i els cabarets i locals on es reunien homosexuals i transvestits. Les seves experiències a la Barcelona més marginal de l'època van marcar gran part de la seva obra. El 33 se suma així a l'homenatge que el Festival d'Art Independent Pepe Sales, que se celebra a Girona fins al 7 de febrer, ha dedicat enguany a la figura de l'escriptor francès.

Jean Genet (1910 – 1986) va ser un controvertit novel·lista, dramaturg i poeta francès. En general, les biografies existents reprenen els elements de la llegenda sobre la seva figura. Les poques dades que hi ha de la seva infància i joventut les va aportar el mateix escriptor a través d'algun dels personatges de les seves obres o bé d'algun dels seus diaris. Genet al Raval s'endinsa en les llums i ombres d'un autor que va viure sempre al marge de la societat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit