L'expresident del Govern José María Aznar assegura que, per l'interès d'Espanya, aniria "a les Açores i a la Patagònia" i es mostra orgullós d'haver participat en la cimera que va tenir lloc a l'arxipèlag portuguès: "Mai he tingut millor foto que la de les Açores ".

Aznar es va mostrar orgullós d'haver participat en aquesta cimera prèvia a la guerra de l'Iraq al programa "Mi casa es la tuya", presentat per Bertín Osborne i que va emetre ahir a la nit Telecinco.

En aquesta foto Aznar va participar al costat del llavors president dels Estats Units, George W. Bush; el que va ser primer ministre britànic, Tony Blair; i qui era en aquest moment cap del govern portuguès, José Manuel Durao Barroso.

Ha assegurat que ell aniria "cent vegades, cent mil vegades, si l'interès nacional d'Espanya està en joc" i explica que en aquesta foto va aparèixer al costat dels seus aliats: "amb el meu veí Portugal, amb l'aliat més fort, Estats Units, i amb un gran país com el Regne Unit ".

Aquesta imatge considera que era l'expressió fonamental de la política atlàntica, que creu que representa la llibertat, la democràcia i la tolerància.

"Jo, per l'interès nacional, vaig a les Açores ia la Patagònia. On faci falta", ha insistit.

Aznar va revelar també el comentari que li va fer en una ocasió l'expresident dels Estats Units Bill Clinton (amb el qual afirma mantenir una bona relació) sobre Veneçuela.

En concret, ha assenyalat que Clinton li va dir que ell era la persona que més envejava al món. "No saps el que jo donaria li va dir perquè Hugo Chávez em insultés a mi tots els dies".

"Si Iglesias governés, tu i jo estaríem com Leopoldo López"

L'excap d'Executiu ha apuntat a més que si el líder d'Podem, Pablo Iglesias, tingués responsabilitats de govern, persones com ell estarien en la mateixa situació que l'opositor veneçolà Leopoldo López, qui es troba a la presó.

Aznar ha lamentat que hi hagi un "decaïment" del nivell de les persones que es dediquen a la política. "Els països han d'estar governats per la millor gent possible", afegeix Aznar.