Quim Masferrer estrena aquesta nit passejant pel barri de la Barceloneta de Barcelona la nova temporada d' El foraster a TV3. Serà la primera vegada que Masferrer visita la ciutat, després de conèixer, durant les quatre temporades anteriors, més d'una cinquantena de pobles de Catalunya de menys de 1.000 habitants. El foraster descobrirà en dos dies un barri amb personalitat pròpia: una bandera pròpia, un llenguatge propi, fins i tot amb un crit de guerra que només coneixen els habitants del barri més mariner de Barcelona. Un barri en constant transformació, on bona part dels habitants resisteixen, com si es tractés d'una mena de Gàl·lia, els embats turístics de la gran ciutat.

Després del programa especial, El foraster continuarà la setmana següent amb la visita habitual als pobles petits. El primer dels destins serà Rupit, a la comarca d'Osona. Un dels plats forts de la temporada serà la visita a Gósol (Berguedà), un poble que viu a l'ombra d'un dels cims més emblemàtics de Catalunya, el Pedraforca.

A més a més, aquesta temporada, El foraster viurà una de les mitges maratons a mar obert més radicals en un dels pobles més turístics, Calella de Palafrugell; farà nit en un castell medieval convidat pels barons d'Albi, a Foradada (la Noguera); l'hauran de rescatar, en plena tempesta a Horta de Sant Joan (Terra Alta); descobrirà Guils (Cerdanya) el Beverly Hills català; o coneixerà un dels pobles amb més associacions per metre quadrat de Catalunya, Masdenverge (Montsià).