Haurem vençut la malaltia? Quin serà el límit de la vida humana? Els robots treballaran per nosaltres? Hi haurà feina per a tothom, o potser, només, per a uns quants? Hi haurà diners, monedes? La dona, per fi, serà tractada igual que l'home, o la desigualtat persistirà? S'hauran acabat les guerres i la fam, o en serem víctimes i esclaus? El programa El dia de demà, que pretén dibuixar com serà el futur de Catalunya i del món l'any 2050, s'estrena el pròxim 1 de maig a les 22.25 hores al canal 33, amb un capítol dedicat al treball. El periodista gironí Josep Puigbó dirigeix i presenta aquest espai.

El nou format del 33 fa un exercici de prospectiva que pretén respondre a preguntes com quin món ens espera o en quin món viuran els nostres fills. La docusèrie inclou entrevistes amb experts en diferents matèries que dibuixen escenaris futurs diversos i a vegades contradictoris, l'anàlisi del reconegut prospectivista Jordi Serra del Pino, els reportatges de la periodista i sotsdirectora del programa, Anna Bonet, que mostrarà que, en part, el futur ja és aquí, entre nosaltres, i les opinions de tres generacions de ciutadans.

Segons va assenyalar Josep Puigbó ahir, en un acte de presentació celebrat a Barcelona, El dia de demà és un programa inèdit a la televisió. «No n'hem trobat cap de semblant en cap televisió. Els mitjans sempre estan immersos en la immediatesa. La proposta és oferir, amb l'ajut d'especialistes i reportatges, claus i elements perquè els espectadors reflexionin i treguin les seves conclusions».