30 de abril de 2017
30.04.2017

«30 minuts» analitza la figura del candidat Emmanuel Macron

?El reportatge ofereix una radiografia del perfil i l'ideari polític de l'aspirant a presidir França

30.04.2017 | 01:16
Emmanuel Macron, el gran favorit contra Le Pen.

Després dels resultats electorals de la primera volta de les eleccions presidencials franceses, Emmanuel Macron referma definitivament la seva posició com a molt probable nou cap d'estat de França. No només ha superat la líder del Front Nacional, Marine Le Pen, desplaçant-la a la segona posició, extrem que semblava impossible fa tan sols uns pocs mesos, sinó que ja ha recollit la intenció favorable dels altres candidats eliminats i, molt probablement, de la majoria dels seus electors. Però, qui és, què pensa, quin és l'ideari polític d'aquest jove de 39 anys? És el que tracta de revelar el reportatge Qui és Macron?, que el programa 30 minuts estrena aquesta nit a TV3.

Se sap que ha activat un moviment polític, En marxa!, que és més una plataforma de suport electoral i activisme electoral que no pas una estructura de partit. És potser l'embrió d'un nou partit polític per a les pròximes legislatives? Com es diu en el reportatge: «A Macron se l'admira, se'l detesta, simbolitza el poder del diner, el traïdor de l'esquerra per uns i, al contrari, la necessària adaptació al món d'avui per d'altres. Però en aquesta França que no estima ni els primers de la classe ni els diners, quin destí pot tenir aquest antic banquer com a president de la República?».

Durant el reportatge, elaborat amb diverses entrevistes, ell mateix va dibuixant la seva personalitat i el seu ideari: definitivament compromès amb la lliure empresa, amb l'emprenedoria, amb l'impuls de les noves generacions, també veu un rol essencial en el rol de l'estat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema