La Revolució dels Paraigües, les històriques protestes ciutadanes que van sacsejar Hong Kong el 2014, arriba a la plataforma de continguts audiovisuals Netflix aquest mes, a través d'un documental que tindrà com a protagonista un dels líders més joves d'aquella mobilització: Joshua Wong. La plataforma nord-americana va difondre ahir el tràiler de la producció, titulada Joshua: Adolescente vs. Superpotencia, i posarà al servei dels seus clients d'arreu del món el documental complet el proper dia 26 de maig.

Aquest treball recull alguns dels moments més emblemàtics de la protesta a favor de la democràcia: des dels seus inicis, quan Joshua Wong costat d'altres companys van ocupar il·legalment l'esplanada davant de la seu del Govern regional, fins a les nits en què la llum dels mòbils de les desenes de milers de persones concentrades contra el règim xinès eren l'únic focus en principals avingudes de l'illa.

Nova producció a Espanya

Pocs dies després d'estrenar Las chicas del cable, la plataforma Netflix ha confirmat que ja treballa en la producció d'una segona sèrie a Espanya. Encara sense més detalls, Erik Barmack, vicepresident internacional de contingut original, ha manifestat que la companyia té un compromís a llarg termini amb la producció a Espanya, no només de ficció, sinó també del gènere documental.