El programa 'Espai Terra' de TV3 inclourà experiments de química recreativa fets per científics de la Universitat de Girona (UdG). La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la universitat han signat un acord de col·laboració per incloure aquests experiments dins el programa televisiu. L'objectiu del conveni, que té un termini de dos anys, és impulsar i divulgar la cultura científica. La Corporació facilitarà els espais requerits per als experiments, així com la infraestructura necessària perquè es facin amb seguretat. A més, també lliurarà una còpia de l'emissió a la UdG. Per la seva banda, el grup de Divulgació Científica de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG s'amotllarà a les peticions que li faci 'Espai Terra' sobre cada quan es faran els experiments.

La CCMA i la UdG han signat un acord de col·laboració per fomentar la cultura científica. Gràcies a aquest conveni, el programa 'Espai Terra' de TV3 mostrarà alguns experiments de química recreativa realitzats pel Grup de Divulgació Científica de la càtedra de la UdG.

L'acord té una durada de dos anys. Segons informen la Corporació i la universitat en una nota de premsa, "l'objectiu és establir una relació entre la Càtedra de Cultura Científica i de Comunicació Digital i la CCMA en benefici de la divulgació i el coneixement científic entre la societat".

Els científics de la UdG es comprometen a fer els experiments cada vegada que 'Espai Terra' els ho requereixi per incloure'ls al programa. Per la seva banda, la CCMA facilitarà l'entrada a les instal·lacions i els espais requerits per als experiments, així com la infraestructura necessària per fer-los amb la seguretat recomanada. També facilitarà una còpia de la participació perquè la UdG en pugui fer difusió als seus canals de comunicació.

"Aquest acord s'emmarca en la col·laboració de la CCMA amb aquelles institucions que treballen per al foment de la cultura, l'educació, la creació i la innovació", informa la Corporació.