29 de agost de 2017
29.08.2017

El duel entre Lady Di i Elisabet II, aquesta nit a «Sense ficció»

?El programa de TV3 recorda la princesa, dos dies abans del vintè aniversari de la seva mort

29.08.2017 | 07:12
Lady Di, una vida marcada per llums i ombres.

Aquesta nit, a partir de les 21.55 h, s'emetrà Lady Di contra Elisabet II. Un duel reial, dirigit per Caroline Benarrosh. El documental, que s'estrena dos dies abans del vintè aniversari de la mort de Lady Di, se centra en el pols que van lliurar durant anys la reina Elisabet II i la princesa Diana.

Durant disset anys, Elisabet II, la garant de la tradició, i Diana, la princesa rebel, van lliurar un duel implacable que gairebé li va costar la corona a la reina. Aquesta és la història d'un punt d'inflexió, en què la monarquia anglesa es veu obligada a adaptar-se a la modernitat.

Lady Diana Frances Spencer, la tercera filla del vuitè comte de Spencer, tenia 19 anys i treballava d'ajudant a la guarderia d'una escola del centre de Londres quan va conèixer el príncep Carles. Era la candidata ideal per convertir-se en la dona del futur rei, assegurar un hereu a la corona i, de passada, tranquil·litzar els pares del príncep. El 29 de juliol de 1981, davant de 750 milions de teleespectadors, Diana es va casar amb el príncep Carles.

Molt poc després del casament, aquell conte de fades es va convertir en un duel aferrissat entre dues dones, una confrontació de dos mons, per una banda el tradicional i secular, i per l'altra el decididament contemporani. Aquest duel canviaria radicalment la imatge de la monarquia i la seva relació amb el poble britànic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook