Paco Tous rebrà el Premi Especial MiM a la contribució artística en la ficció televisiva el 18 de desembre en un sopar de gala en què es desvelaran els guanyadors de la resta de categories d'uns guardons que premien les sèries en espanyol.

El festival MiM Series, que destaca el millor de la ficció televisiva espanyola, inclou en el seu palmarès un reconeixement a la trajectòria d'un professional d'especial rellevància en el medi, i el comitè organitzador ha decidit que sigui Paco Tous «per explorar a fons els seus personatges i extreure sempre d'ells sorprenents detalls d'humanitat, cosa que l'ha convertit en un dels actors més estimats de les nostres sèries», indica en una nota.

Des del gran èxit de Los hombres de Paco fins a La Casa de Papel, l'actor ha intervingut en múltiples sèries amb variats papers, des d'un inspector de policia a un divertit xurrer, passant per un capellà pacient, un perdedor sumit en l'alcohol, un pare capaç de qualsevol cosa per salvar el seu fill, un arcaic sergent de la Guàrdia Civil o un misteriós lladre a l'assalt de la Fábrica de Moneda y Timbre.

Nascut a Sevilla el 1964 i criat al Port de Santa Maria (Cadis), va començar en el teatre amb la seva pròpia companyia, els Ulen, sorgida a finals dels vuitanta i encara en actiu, tot i que la popularitat li va arribar amb la televisió i Los Hombres de Paco, sèrie creada per Daniel Écija i Alex Pina que es va emetre durant cinc anys a Antena 3.

També ha treballat a Con el culo al aire, Víctor Ros, El hombre de tu vida, Perdóname Señor, Apaches i La Casa de Papel, i pròximament se'l podrà veure a La peste. Entre la seva filmografia destaquen el seu paper d'Antonio Tejero a 23-F, Somos gente honrada, La puerta abierta, The invisible guest i El Guardián Invisible, i té pendent l'estrena de La sombra de la ley, dirigida per Dani de la Torre.

El Festival Mim Series, que es desenvoluparà de l'11 al 15 de desembre a la Cineteca de Matadero (Madrid), compleix aquest any el seu cinquè aniversari incloent en la seva programació les noves apostes digitals i transmèdia i joves talents televisius. Aquest certamen ofereix al públic gaudir de sèries en pantalla gran, de trobades amb actors i creadors, i de taules rodones, i culmina amb el lliurament dels Emmy Ibèrics.