20 de novembre de 2017
20.11.2017

El canal DMAX presentarà la batalla d'Okinawa de la II Guerra Mundial en color

L'especial, que s'estrenarà demà dimarts, presenta acolorits els arxius documentals dels 82 dies de l'enfrontament

20.11.2017 | 07:07

El canal DMAX estrenarà demà dimarts La batalla d'Okinawa en color, un especial que presenta acolorits els arxius documentals dels 82 dies de «l'última batalla» de la Segona Guerra Mundial a Okinawa, Japó, registrats originalment en blanc i negre.

L'especial, que s'emetrà a les 23.30 hores, segueix la història del combat que va començar l'1 d'abril de 1945, quan ja Hitler havia mort i la guerra a Europa havia acabat, però la lluita continuava a l'illa d'Okinawa, «enclavament decisiu per als Estats Units, que desitjava convertir-la en la seva principal base abans d'envair Japó», segons explica el canal en una nota.

Els arxius, que el canal presenta acolorits a través de tecnologies digitals, van registrar els impactants enfrontaments entre el desè exèrcit dels Estats Units i els guerrers imperials japonesos, que es va allargar gairebé tres mesos, i que «va jugar un paper important» en la decisió del president Truman de llançar bombes atòmiques sobre el Japó. Els espectadors podran apropar-se a «l'última batalla de l'última gran guerra del segle XX».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema