El canal DMAX estrenarà demà dimarts La batalla d'Okinawa en color, un especial que presenta acolorits els arxius documentals dels 82 dies de «l'última batalla» de la Segona Guerra Mundial a Okinawa, Japó, registrats originalment en blanc i negre.

L'especial, que s'emetrà a les 23.30 hores, segueix la història del combat que va començar l'1 d'abril de 1945, quan ja Hitler havia mort i la guerra a Europa havia acabat, però la lluita continuava a l'illa d'Okinawa, «enclavament decisiu per als Estats Units, que desitjava convertir-la en la seva principal base abans d'envair Japó», segons explica el canal en una nota.

Els arxius, que el canal presenta acolorits a través de tecnologies digitals, van registrar els impactants enfrontaments entre el desè exèrcit dels Estats Units i els guerrers imperials japonesos, que es va allargar gairebé tres mesos, i que «va jugar un paper important» en la decisió del president Truman de llançar bombes atòmiques sobre el Japó. Els espectadors podran apropar-se a «l'última batalla de l'última gran guerra del segle XX».