El programa 60 minuts (23.05 h, canal 33) descobreix aquesta nit alguns dels secrets més amagats de l'Aràbia Saudita, una de les principals potències mundials, i gran aliada d'Occident, però amb un règim autoritari i acusat de vulnerar sistemàticament els drets humans, segons molts informes d'organitzacions com Amnistia Internacional, sense això afecti les seves bones relacions amb Occident.

El petroli i el seu rol geoestratègic passen per sobre de qualsevol consideració basada en la defensa dels drets humans. Aquesta aliança econòmica i militar comença a trontollar pel paper que juga la monarquia saudita en l'exportació de la visió més rigorista i intolerant de l'islam. Una proposta confessional, la wahhabita, que també es troba en l'origen del substrat ideològic de grups terroristes com Al-Qaeda o Estat Islàmic.

Ryad, per la forta pressió internacional, ha decidit combatre militarment Daesh, Estat Islàmic, però, alhora, comparteix, si no els mètodes, la visió més intransigent de l'islam. Ara, Ryad encapçala una nova croada militar contra el xiisme al Iemen. «Penso que la ideologia que prové d'allà representa una amenaça molt real per a nosaltres. Moralment, ens hauríem de plantar. Penso que ara toca pagar el preu del que s'ha fet», afirma en el reportatge L'Aràbia Saudita, al descobert Jonathan Shaw, ajudant del cap de l'Estat Major britànic.

Aquest reportatge mostra, precisament, allò que «moralment» és insostenible: decapitacions públiques, persecució sistemàtica de blogaires i d'opositors, un règim d'opressió asfixiant per a les dones, la difusió entre els infants del rigor islàmic més intolerant basat en l'odi a «l'infidel». Amb activistes que s'hi juguen la vida, amb càmeres ocultes, el reportatge mostra allò que la monarquia sempre evita mostrar. L'exdirector de Política Islàmica de la CIA assegura que «encara que derrotem l'Estat Islàmic, sortirà una altra organització terrorista que potser tindrà un altre nom, però que continuarà tenint aquesta ideologia que prové de l'Aràbia Saudita».