Els ciutadans europeus podran accedir a partir del proper diumenge als continguts contractats de les plataformes de pagament com Netflix, HBO o Spotify en les mateixes condicions i sense cap recàrrec quan viatgin a un altre país de la Unió Europea. «A partir de l'1 d abril de 2018 els residents europeus podran accedir als seus abonaments i serveis de continguts en línia de pagament durant els seus desplaçaments dins de la Unió en les mateixes condicions que al seu país de residència i això sense cost suplementari», ha subratllat en roda de premsa la comissària d'Economia i Societat Digitals, Mariya Gabriel.

La comissària recorda que això serà possible gràcies a les noves normes sobre la portabilitat transfronterera dels continguts en línia, que suposen «una materialització positiva i tangible del mercat únic digital» i «completen el tríptic» amb les normes per eliminar el roaming i el bloc geogràfic a les compres per internet. «Són bones notícies per als ciutadans», ha assegurat la comissària, que recorda que podran accedir als continguts de serveis en línia a un altre país de la UE tant si es desplacen per vacances o treball, durant «uns dies o uns mesos». «Constituiran la prolongació virtual de la seva maleta i els acompanyaran a l'estranger», ha recalcat.

Les noves normes de portabilitat cobreixen «tota una varietat de serveis de contingut en línia com en serveis en streaming i descàrrega de pel·lícules, però també de sèries televisives i música» i permetrà als ciutadans seguir beneficiant-se de «tot el seu catàleg habitual en les mateixes condicions de qualitat». Aquesta nova normativa no fixa cap límit de temps per beneficiar-se de la portabilitat i serà competència dels proveïdors verificar el país de residència del subscriptor, al final del contracte o durant la seva renovació. La informació que oferirà el suscritor serà limitada per menyscabar el menys possible la privadesa.