03 de abril de 2018
03.04.2018

AMC estrena «The Terror», la sèrie més esperada de l'any

Produïda per Ridley Scott, narra la fatídica història de dos vaixells que queden atrapats a l'Àrtic

03.04.2018 | 17:43
Una imatge de la sèrie.

La fatídica història dels vaixells HMS Erebus i HMS Terror, desapareguts després de quedar atrapats en el gel de l'Àrtic, arriba a la petita pantalla amb 'The Terror', la nova sèrie d'AMC protagonitzada Jared Harris i produïda per Ridley Scott, que s'estrenarà aquest dimarts a Espanya amb un doble episodi.

Inspirada en fets reals, la sèrie se situa a mitjan segle XIX i segueix la travessia de dues embarcacions comandades per John Franklin, que tenien com a objectiu descobrir l'últim tram del Pas del Nord-oest i que recentment van ser trobades de manera fortuïta submergides en les aigües de l'Àrtic, el 2014 i 2016.

En un context de temperatures gelades, aïllades i atrapats en els confins de la Terra i amb una misteriosa i aterridora presència al seu voltant, la tripulació, que va partir el 1845 des d'Anglaterra, va haver de fer front a multitud de problemes, en una lluita contínua entre l'ésser humà i la natura.

"És una sèrie de la qual es pot esperar l'inesperat", va explicar Tobias Menzies ( "Outlander", "Joc de Trons"), un altre dels protagonistes de la sèrie, que va acudir a la preestrena a Espanya al costat de Jared Harris ( "Mad Men "," The Crown ") i va participar en un col·loqui posterior.

"Més enllà que sapiguem el que passa en relació a la narrativa, perquè són fets reals, el veritable ganxo està en la relació i evolució dels personatges. La sèrie aborda diversos gèneres com l'històric, el terror o el thriller psicològic però fonamentalment és una sèrie basada en els personatges ", va assegurar Menzies.

Harris va afegir que la història està basada en fets reals però també en el llibre de Dan Simmons i va assegurar que "en una època de reboots, seqüeles i preqüeles", "The Terror" és una història "nova i fresca", amb un guió " molt contingut i intel·ligent "que" no li dóna tot mastegat a l'espectador ".

Els creadors de la sèrie, David Kajganich i Soo Hugh, vénen de participar en projectes molt diferents: el primer ha col·laborat en guions de pel·lícules com "Enlluernats pel sol" o "Una història real"; mentre que el segon té una trajectòria més vinculada a la televisió amb projectes com "The Killing" o "La cúpula".

Tant Menzies com Harris van lloar el treball "en equip" de tota la producció i van destacar la "seguretat" que tenien els creadors en el projecte, en el qual es deixava via lliure per escoltar les opinions dels actors pel que fa al guió, de manera que, segons van explicar, van aconseguir "fer justícia al text" i crear uns personatges "plens de matisos".

Harris va revelar que al principi la sèrie anava a ser una pel·lícula dirigida per David Fincher, i es va mostrar satisfet que no fos així, ja que hauria estat molt difícil reduir una història de deu hores a una pel·lícula de dues.

"Si 'The Terror' fos una pel·lícula, probablement ens trobaríem amb una història en la qual un munt de mariners fugen d'un monstre i d'això no va aquesta història", ha assegurat.

Per Harris, les parts més interessants tenen a veure amb el context de l'imperialisme del segle XIX i com la corona britànica estava "exportant el que ells consideraven excepcionalment britànic a un entorn desconegut que no els estava convidant a fer-ho".

El xoc de cultures i civilitzacions, amb la presència de la tribu inuit, el conflicte jeràrquic entre mariners i oficials i la lluita pel poder entre els comandaments centren altres de les trames que sobresurten per sobre de la presència de la aterridora criatura.

Segons Menzies, el monstre és "un element fonamental de la narrativa" perquè dóna "força" a la història tot i que "és el públic el que cap al final de la sèrie entén molt millor que els propis personatges el que és i el que no és aquesta criatura ", va explicar.

La sèrie, que comptarà amb una única tanda de 10 episodis, està composta per un repartiment que inclou, a més de a Harris i a Menzies, a Ciarán Hinds, Paul Ready, Adam Nagaitis, Ian Hart, Trystan Gravelle i Nive Nielsen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook