Poc ha durat el retorn de la mítica sèrie Roseanne, que va tornar a la petita pantalla a finals del passat mes de març després de dues dècades. La cadena ABC va anunciar dimarts a la nit la cancel·lació fulminant d'aquesta ficció després de la polèmica sorgida arran d'una sèrie de missatges de tall racista publicats per l'actriu protagonista, Roseanne Barr, al seu perfil de la xarxa social Twitter. La intèrpret nord-americana, seguidora incondicional de l'actual president nord-americà, Donald Trump, tant en la vida real com a la ficció, va atacar Valerie Jarrett, exassessora de Barack Obama i d'origen iranià, afirmant que «és una barreja entre els Germans Musulmans i els simis».

Aquest tuit, esborrat una estona després per la seva autora i pel qual també va acabar demanant disculpes, va aixecar una enorme polseguera a les xarxes socials. Actors, productors i directors, com Shonda Rhymes, Zoe Saldana, Don Cheadle o Patricia Arquette van criticar amb duresa l'atac.

Davant l'allau de crítiques, la cadena ABC, actualment propietat de Walt Disney, va informar de la cancel·lació de la sèrie, que ja havia estat renovada per a una temporada més. «La declaració de Roseanne és abominable, repugnant i inconsistent amb els nostres valors i hem decidit cancel·lar la seva sèrie», va publicar al seu perfil de Twitter Channing Dungey, directora d'Entreteniment de la cadena ABC.