La televisió és un mitjà dedicat a l'entreteniment i la informació, però que habitualment suscita polèmiques de tota mena al seu voltant. La temporada 2017-2018 no ha estat menys i ha despertat debats per tot arreu. Opinions de dubtós gust, actituds masclistes i decisions controvertides han estat comuns en les cadenes més importants de la graella nacional.

Els gestos masclistes cap a Maria Gómez

Ha estat una de les més recents. La periodista Maria Gómez, membre de l'equip que retransmetia el Mundial de Rússia 2018 a Mediaset, patia dos gestos masclistes per part d'aficionats. La reportera va decidir denunciar-ho en el seu compte de Twitter i compartir les dues situacions. A la primera d'elles un home s'abalança cap a ella per donar-li un petó, sobre el que Gómez va comentar que "no li veig la gràcia i segueix sense semblar-me normal".

Poc després, Gómez va entrevistar seguidors espanyols després de l'eliminació de 'La Roja a vuitens. En aquest cas, un dels seguidors va decidir referir-se a la periodista com "guapa" per preguntar-li el seu nom. Una cosa que no li va agradar a ella, qui ho va fer saber: "Maria, però això de maca no cal. Maria, periodista, explica'm".

Els 'divendres negres' de TVE

Una de les principals polèmiques de la televisió en els últims mesos s'ha donat amb la renovació de la presidència de TVE. Encara a l'espera que acabi de donar-se la renovació, els treballadors i treballadores de l'ens públic van posar en marxa els 'divendres negres', per denunciar la seva situació. Cada divendres molts membres de l'equip de TVE es vestien d'aquest color. A més, s'han dut a terme campanyes per visibilitzar la manipulació informativa que han viscut en primera persona.

Animals escorxats a 'Masterchef Junior'

La versió infantil del 'talent' culinari va emetre la seva cinquena edició. Una de les proves d'aquest any va ser criticada per la seva crueltat cap als animals, ja que un dels joves havia de escorxar i tallar un conill, una altra concursant havia de desplomar una guatlla i un altre havia de tallar el cap d'una anguila viva. El defensor de l'espectador de TVE, Ángel Nodal, es va mostrar crític assegurant que l'escena "no era imprescindible" i que "alimenta innecessàriament la polèmica sobre si es va utilitzar a l'animal com a part del espéctaculo".

Juan y Medio i la seva "broma" a Canal Sur

El presentador va fer una broma al programa que condueix a la televisió pública andalusa, Canal Sud, que no va fer gràcia a tothom. Juan y Medio va començar a tallar el vestit de la seva companya Eva Ruiz "per haver estat ballant". Una broma que se li va anar de les mans, ja que l'escena la van acabar desmuntant dos membres de l'equip perquè seguia entestat a tallar el vestit. Les veus crítiques van titllar el que va passar de denigrant contra la dona i el ple del CAA va obrir un expedient, encara que finalment es va resoldre que la conducta de Juan y Medio no era sancionable.

El sorprenent comiat de 'Las mañanas de Cuatro'

Javier Ruiz i el seu equip van haver de suspendre 'Las mañanas de Cuatro' el 14 de juny per decisió de Mediaset. Una cancel·lació sorprenent, ja que comptava el programa comptava amb la millor quota d'audiència de la cadena. L'espai s'ha mantingut durant 12 anys i la seva aposta per la informació i l'actualitat ha estat substituïda per 'Mujeres, hombres y viceversa'. Ruiz va presentar a l'equip en un emotiu comiat en què va advertir als espectadors: "Hi ha una guerra hi ha fora. Hi ha una guerra entre els fets i les consignes, hi ha una guerra entre la informació i la propaganda, hi ha una guerra entre les dades i les mentides ".

Les declaracions de Salvador Sostres sobre la violència de gènere

A TVE les majors queixes s'han donat amb el programa de Cárdenas, 'Hora Punta', però un altre espai que es va dur pals del públic va ser 'Cómo lo ves?', presentat per Carlos Herrera. En una de les emissions van convidar a parlar dels casos d'agressió sexual a Salvador Sostres. El columnista i escriptor, conegut per les seves sortides de to masclistes i misògines, va realitzar unes declaracions impactants. Entre altres coses, Sostres ha qualificat de "feixista" i "impresentable" la llei de la violència de gènere ia més va assegurar que hi ha dones que denuncien aquestes conductes "per treure partit".

La possible agressió sexual a 'GH 18'

L'última edició del 'reality' va ser la menys seguida de la seva història, però serà recordada per un cas desagradable. José María i Carlota Prat, concursants de 'Gran Hermano Revolution', van ser els seus protagonistes. La presumpta agressió sexual comesa pel primer i la manera de tractar-per part de la cadena van suscitar les crítiques dels seguidors i de diferents associacions. La polèmica va començar quan la direcció del programa va anunciar l'expulsió del murcià per "conducta intolerable" i l'abandonament temporal de la seva parella dins de la casa. 48 hores després es va saber el perquè, que va ser l'enregistrament d'una escena en què Josep Maria, suposadament, es va aprofitar de l'estat etílic de Carlota per tenir sexe amb ella.

El to amb la Gürtel de la Televisió Gallega

Les televisions autonòmiques tampoc s'han lliurat de assumptes qüestionables en els últims mesos. En el cas de la televisió gallega, els redactors han denunciat la situació de pressió i control que viuen. A això cal sumar que Alfonso Hermida i Tati Moyano, conductors de l'informatiu de tarda 'Telexornal Seran', van decidir presentar la seva dimissió al juny. Un dels casos que ha aixecat més polèmica ha estat el tractament del cas Gürtel i la seva sentència. A aquesta informació només se li va dedicar un total de 76 segons en l'informatiu del migdia, obviant detalls de la condemna al PP i fins i tot el passat de Pablo Crespo al Govern gallec.