El 27 d'agost, TV3 estrenarà La catedral del mar, en català, una sèrie de venjança i amor emmarcada en la Barcelona del segle XIV, en una coproducció de TV3, Diagonal TV i Antena 3, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Basada en el supervendes d'Ildefonso Falcones, la sèrie està dirigida per Jordi Frades i amb un repartiment encapçalat per Aitor Luna, Michelle Jenner, Pablo Derqui, Josep Maria Pou, Silvia Abascal i Daniel Grao, entre d'altres.

Durant els més de seixanta anys que abasta la narració, la sèrie de 8 capítols mostra la ciutat i la seva atmosfera en tots els seus ambients; des de la Barcelona bruta, llardosa, enfangada, on les rates es barregen amb les persones, fins a aquesta Barcelona més cosmopolita: la dels palaus del carrer Montcada i voltants.

La sèrie ha comptat amb un elenc de més de 150 actors, centenars de professionals i gairebé 4.000 figurants. A més, diferents localitzacions repartides arreu de la península han servit d'escenaris i decorats per a la ficció.