El Canal 33 de Televisió de Catalunya recuperarà avui, a les 21.55 h, l'entrevista que Xavier Bru de Sala li va fer al programa Converses sobre Catalunya uns mesos abans de la seva mort, el 1991. Tot, amb motiu del centenari del naixement de l'escriptora barcelonina.

A Converses sobre Catalunya, el periodista i escriptor Bru de Sala entrevista a l'autora catalana, i tots dos conversen sobre el noucentisme, la intel·lectualitat de principis del segle XX i la llengua catalana en la literatura. Maria Aurèlia Capmany (1918-1991) va ser novel·lista, dramaturga, assagista, traductora, activista cultural, antifranquista i feminista. Una dona compromesa socialment i políticament que encara avui esdevé un referent per a la reivindicació del paper de la dona en la societat actual.

Aquest 2018, a més de commemorar que fa cent anys que va néixer Maria Aurèlia Capmany, també se celebra el 150è aniversari del naixement del seu pare, Aureli Capmany, folklorista i escriptor interessat per la cultura popular catalana i obsessionat per recuperar tota la tradició del país.

Converses sobre Catalunya, un programa estrenat l'última dècada del segle passat, acosta l'espectador a la realitat de Catalunya (és a dir, a la del país i dels habitants) a través de diferents punts de vista i de diverses experiències personals en els àmbits més definitoris de la vida pública, tant del passat com del present. Una anàlisi de la Catalunya del moment feta a partir del context espanyol, europeu i internacional, en un intent de reflectir la realitat catalana i els diversos aspectes que configuren la seva societat. Un estat de la qüestió sobre el present del país i, al mateix temps, una projecció cap al futur. Un programa que promet molt més que entreteniment.