Continuen els canvis a TVE. A partir del setembre, els matins de La 1 estaran plenament assignats a la informació i a l'actualitat, en substitució d' Amigas y conocidas i Saber Vivir. Ambdós programes van ser cancel·lats per la nova directiva de RTVE, encapçalada per Rosa María Mateo. Segons algunes fonts de la cadena pública, la voluntat de la nova direcció és la de «recuperar la tensió informativa dels matins».

A més, la franja matinal de l'ens públic tindrà nom propi: Xabier Fortes. El periodista gallec presentarà i dirigirà Los desayunos de TVE, en substitució de Sergio Martín que, durant la seva etapa com a presentador del programa i com a director del Canal 24 Horas, va protagonitzar diverses polèmiques, molt qüestionades i criticades.

La programació, a través de la tertúlia política i l'actualitat, competirà amb programes com Al rojo vivo, de La Sexta i Ya es mediodía, de Telecinco.

D'aquesta manera, la graella matinal comptarà amb tres blocs: la ja esmentada Los Desayunos de TVE, un magazín i un tercer espai informatiu que s'estendrà fins al migdia, també conduït per Fortes.

Aquest últim bloc inclourà entrevistes, reportatges, connexions en directe i durarà fins a les 14 h. La corporació ha destacat que «en una televisió plural, de tots, la informació és bàsica».

Xabier Fortes López, nascut a Pontevedra el 1966, és membre destacat del Consell d'Informatius, l'organisme que representa la redacció i que ha liderat les denúncies de manipulació de l'anterior etapa.

Aquests canvis formen part de la nova directiva de RTVE, en un intent de renovar-se. A més, la cadena farà públics els càrrecs i la programació detallada al llarg de les pròximes setmanes.