Aquesta nit el 30 minuts (21.55 h, TV3) estrena Menors lluny de casa, un reportatge en el qual es pot veure com l'augment d'arribades de menors estrangers no acompanyats ha tornat a posar-los en el centre del debat. L'atenció d'aquests menors s'ha convertit en un repte que ha afectat el sistema de protecció i ha posat en alerta els agents implicats.

La producció de Josep París és el primer reportatge en profunditat sobre els menors migrants que arriben sols a Catalunya que els mostra en el seu dia a dia, a cara descoberta, i recull les veus dels agents implicats: administracions, educadors, entitats, sindicats, advocats, metges forenses i Mossos d'Esquadra.

Menors lluny de casa descobreix el cas d'un jove que ha quedat fora del sistema tot i tenir passaport de menor, presenta el testimoni d'un menor que va estar tancat a les garjoles de la Ciutat de la Justícia mentre esperava plaça en un centre i entra en els centres d'emergència per treure els nens de les comissaries. També acompanya un dels molts joves que quan fan 18 anys són expulsats del sistema i viuen al carrer.

En els primers deu mesos del 2018 van arribar a Catalunya 2.964 menors no acompanyats, una xifra que duplicava la de tot el 2017. La Direcció General d'Atenció a la Infància reconeix que ens trobem en una situació d'emergència. El 30 minuts visibilitza aquesta emergència parlant amb tots els agents implicants, incloent les autoritats i alguns dels menors.