Sabies que alguns ratpenats se saluden entre ells i que les cigales són tan sorolloses com un grup de rock en concert? Aquesta i altres singularitats del món sonor de la comunicació animal es revelen al programa ¡Qué animal!, que es podrà veure avui dissabte (17.40 h) i el divendres 4 de gener (9 h) a La 2 de TVE.

També sabrem quina au és capaç de cantar en diferents dialectes i quina altra espècie utilitza el seu cant per indicar que serà un bon pare de família.

¡Qué animal! arriba al final de la tercera temporada amb un capítol dedicat a la comunicació animal. Totes les espècies necessiten comunicar-se, però en la naturalesa les formes de produir sons són bastant limitades. Els mamífers, per exemple, ho fem gràcies al nostre aparell respiratori. Però com s'ho fan els ocells, que no tenen cordes vocals? O grills i cigales, que no tenen pulmons?

En aquest episodi s'expliquen aquestes qüestions i es convida a descobrir altres aspectes fascinants de la comunicació animal. Per cert, és el rossinyol mascle amb el seu cant qui revela a la femella les habilitats paternes.