L'espai Blog Europa torna aquesta nit, a les 21.55 h, al canal 33, amb la seva desena temporada. El programa segueix, amb una nova entrega de capítols, acompanyant estudiants Erasmus catalans en la seva descoberta de la cultura i les societats europees. El programa ha emès fins ara vídeos de prop de 300 reporters que fan estada per Europa amb una beca Erasmus i que han arribat a elaborar més de 1.300 reportatges, descobrint realitats amagades.

Qui sap que a la Galleria Degli Uffizi, a Florència, als visitants cecs els deixen tocar les escultures? Que un dels símbols de la tradició danesa són les espelmes? Que a París ja no lluiten contra els grafitis sinó que els fomenten? En aquesta nova edició, el programa resoldrà tots aquests temes, i en tractarà molts més.

A part de les grans capitals europees, aquest nou curs el programa ampliarà els destins i s'endinsarà en ciutats com Nàpols, a Itàlia; Turku, a Finlàndia; Tilburg, a Holanda; Leiria, a Portugal, o Esmirna, a Turquia.

Cada setmana s'emetran quatre reportatges que permetran fer un retrat de la realitat cultural i social europea. Es podran veure els treballs audiovisuals de 28 estudiants de periodisme i de comunicació audiovisual que, amb un senzill equip de gravació i moltes ganes, elaboren aquesta mirada jove sobre la realitat europea.