Aquesta nit, a partir de les 23.05 h, el programa El documental del canal 33 estrena Art i rebel·lia. Carles Fontserè a contracorrent, d'Albert Abril. Carles Fontserè va ser l'autor d'algunes de les icones més universalment conegudes de la Guerra Civil espanyola.

Cartellista, pintor, escenògraf, fotògraf i figura controvertida de l'exili polític, que expressava sovint opinions políticament incorrectes, però fetes des de la total llibertat de pensament. Va opinar sobre les forces d'ocupació nazis a París, la crema d'esglésies per part dels anarquistes espanyols, el règim de Vichy, el bombardeig de la ciutat alemanya de Dresden, etc. Seguir la biografia de Fontserè és entrar en el relat d'una vida apassionant i descobrir un artista de gran talent compromès amb la llibertat, que ens parla directament a càmera trencant-nos els esquemes i ajudant-nos a entendre una bona part de la història del segle XX. Art i rebel·lia. Carles Fontserè a contracorrent és una producció de Films de l'Orient SL, amb la participació de TV3.

Tot seguit, a les 00.15 h, el 33 recupera Cartes al meu fill, de Nina Solà. El treball, una producció d'ESCAC Films, és un retrat íntim de l'arqueòleg, antropòleg i científic català Eduald Carbonell, que afronta el repte que transformarà la seva vida: el de ser pare.