26 de febrer de 2019
26.02.2019
Diari de Girona

«Sense ficció» viatja avui a l'interior d'una gira de The Beatles

Ron Howard, premiat amb dos Oscars, dirigeix un projecte que segueix el grup pels escenaris

26.02.2019 | 01:02
Una imatge del documental «The Beatles: Eight days a week».

The Beatles van fascinar des del seu llegendari debut nord-americà a Ed Sullivan Show, el 1964. Van transformar la música i la cultura popular per sempre amb els seus discos i aparicions televisives. Sobre la màgia del directe dels de Liverpool gira The Beatles: Eight days a week, el documental que el programa Sense ficció estrena aquesta nit, a les 21.55 h a TV3. Ron Howard, director d' Una ment meravellosa, El codi Da Vinci i Apol·lo 13 i guanyador de dos Oscars, s'endinsa en els excepcionals anys de gira de The Beatles des de la perspectiva del grup i també dels fans. La pel·lícula s'ha rodat amb l'estreta col·laboració de Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon i Olivia Harrison, i compta amb material exclusiu.

Howard explora així la història de The Beatles a través dels seus concerts, des dels seus inicis, en què actuaven en petits clubs de Liverpool i Hamburg, fins a les seves gires mundials en estadis a Nova York, Melbourne o Tòquio. El projecte està produït per Imagine Entertainment i Apple Corps, la companyia que ha gestionat tots els drets de The Beatles des del 1968.

La cinta retrata l'espectacular salt a la fama de The Beatles i el cost que va suposar per als seus integrants, pel qual van detenir completament les gires l'agost del 1966. A partir d'aquell moment van dedicar la seva energia a gravar temes en estudi que van revolucionar el panorama musical.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook