Coincidint amb la celebració de l'Any Brossa, el canal 33 estrena aquesta nit, dins el programa El documental, la producció Brossa, la insurrecció poètica, dirigida per Sergi Guix i Eduard Migue, que fa un recorregut artístic i biogràfic sobre la figura del poeta català. Des dels seus inicis en el món de la literatura a través de la coneixença de J. V. Foix fins a la influència i mestratge que ha tingut en l'àmbit artístic a través d'experiències avantguardistes cabdals com la revista Dau al Set.

Poeta lliure i total, també va escriure més de tres-centes cinquanta obres teatrals i encara avui la seva poesia visual i objectual és reconeguda internacionalment.

Joan Brossa va ser un artista avantguardista multidisciplinar, que va treballar l'escriptura, la poesia narrativa i visual, el cinema, la música, entre d'altres. És considerat un dels tres grans avantguardistes catalans juntament amb Miró i Tàpies. És autor de 1.438 poemes visuals, 350 obres de teatre, 53 llibres d'artista, 300 objectes i moltes altres produccions artístiques. El reconeixement, però, no li va arribar fins a 40 anys després de començar a produir i va viure molt temps al llindar de la misèria, fins i tot al final de la seva vida.

El documental és una producció de Zeba Produccions amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.