En el marc de la setmana dedicada a la dona, per la celebració aquest pròxim divendres del Dia Internacional de la Dona Treballadora, TV3 dedica avui una nit temàtica al moment actual de la lluita feminista. El programa, dirigit i presentat per Laura Rosel, començarà amb l'emissió del documental De què es queixen les dones?, produït pel Sense Ficció i dirigit per Laia Mestre i Mireia Pigrau, i continuarà en directe a plató amb el programa I ara què?, en el qual Rosel analitzarà amb diversos convidats per què encara hi ha situacions de discriminació respecte a les dones, i què es pot fer per posar-hi remei.

De què es queixen les dones? segueix Blanca Manchón, sis vegades campiona del món de windsurf, que explica què li va passar quan va decidir parar entre competicions per ser mare. Lydia Peters, exmodel de talles grans, parla de la pressió estètica sobre un cos que va més enllà del cànon de la talla 38. Amb la Conchi es recorreran els carrers de Bellvitge a les 4 de la matinada, de camí a la feina, i es veurà quines precaucions pren. Amb un grup d'estudiants de batxillerat d'un institut es revisaran els llibres de text i es preguntarà: on són les dones?

Així mateix, el documental també visita un grup de nenes i nens de 3 a 5 anys, amb els quals observa a partir de quina edat els més petits ja assumeixen els rols de gènere, que continuen rebent a través de la publicitat, les joguines o els contes. També s'analitza on són les dones a les cúpules de poder, al poder judicial i als consells d'administració de l'Ibex-35, en què es veu que la bretxa salarial continua existint, també en els càrrecs directius.

Un cop finalitzat el documental, Laura Rosel entrevistarà Maria Teixidor, advocada, executiva i directiva del Barça, amb qui parlarà de la discriminació al món de l'esport i sobre les dificultats de les dones executives en un món professional molt masculinitzat.

A continuació, Fina Birulés, filòsofa i estudiosa de la política i el feminisme, ens donarà algunes claus sobre el moment actual de la lluita feminista. Laura Rosel també entrevistarà Octavio Salazar, professor de la Universitat de Còrdova i especialista en noves masculinitats. També Mayte Martin, artista i cantant, i Kyne, jove promesa de la música soul catalana, conversaran sobre les dones artistes des de la perspectiva de dues generacions molt diferents.