La cineasta catalana Isabel Coixet dirigirà la seva primera sèrie de televisió, que portarà el títol Foodie love i estarà produïda per HBO, segons va informar ahir la plataforma nord-americana en un comunicat. D'aquesta manera, la directora de títols com Mi vida sin mí o La vida secreta de las palabras entra al món de les sèries amb una primera temporada que constarà d'un total de vuit capítols de mitja hora que es rodaran aquest mateix any.

L'algoritme d'una aplicació per trobar parella entre amants de la gastronomia connecta els protagonistes de Foodie love, una noia i un noi que comencen a conèixer-se. Al llarg de diverses cites hauran de descobrir si coincidències com la seva devoció pel «yuzu» japonès o la seva al·lèrgia comuna al postureo «foodie» són suficients per construir una història d'amor. En paraules de la mateixa Isabel Coixet, Foodie love és la fusió de dues de les seves grans passions: «Les històries d'amor i el menjar, a través d'una història d'amor, desamor, dubtes i menjar, en què dos personatges es troben, s'allunyen i es retroben a través d'un peculiar recorregut per cafès, bars, quiosquets i restaurants».

«Dos éssers tímids, forts, a estones turmentats, a estones despreocupats, que lluiten per entendre's i lliurar-se l'un de l'altre. Dos éssers apassionats pel menjar que és, al principi de la seva història, el seu terreny comú. Tots els llocs que apareixen en la sèrie i tot el que mengen els nostres protagonistes és real. La seva història és ficció», assenyala la cineasta. Tal com agrega, la sèrie es nodreix de «tots els llocs» en els quals ha estat, de totes les coses que ha provat i de les històries que ha viscut.

«Amb Foodie love ens farem un tip de talent», apunta Miguel Salvat, responsable de producció pròpia d'HBO Espanya. «Isabel Coixet es va a capbussar als dos mons que millor coneix i que més li apassionen. Foodie love serà, en vuit episodis, un menú degustació del placer dels sentits, amb gran varietat de sabors, emocions i sensacions», afegeix.

Foodie Love és una producció de Miss Wasabi Films per HBO Europe i el productors executius per part d'HBO Europe són Miguel Salvat, Steve Matthews i Antony Root. L'estrena de la sèrie serà simultània a tot Europa.