05 de abril de 2019
05.04.2019
Diari de Girona

HBO repassarà la vida de Jesús Gil amb la sèrie «El pionero»

El projecte de no-ficció relatarà, en quatre capítols, la història del polèmic empresari i polític

05.04.2019 | 01:08
Jesús Gil farà el salt a la gran pantalla de la mà d'HBO.

La vida de Jesús Gil saltarà a la petita pantalla amb El pionero, la nova sèrie de no-ficció d'HBO. La sèrie repassarà al llarg de quatre capítols la vida de qui va ser president de l'Atlètic de Madrid i alcalde de Marbella. La producció està dirigida per Enric Bach, i el seu guió recau en el mateix Bach ( Muerte en León) i Justin Webster ( Muerte en León, El fin de ETA).

Durant els seus quatre episodis, El pionero relatarà la vida de Jesús Gil a través d'imatges d'arxiu, material personal i entrevistes amb persones clau en la seva trajectòria. Jesús Gil, que va morir el maig de 2004 a conseqüència d'un atac de cor, va ser un dels personatges més polèmics i excèntrics de la política i el món del futbol de les últimes dècades.

El pionero, segons el seu director, «és un projecte somiat des de fa anys». «La vida de Jesús Gil té tots els elements d'una gran història, començant pel més important: un protagonista imprevisible i dual», continua. Bach insisteix en l'interès de Gil, ja que va ser «capaç de posar en escac les lleis i institucions», igual que va poder «seduir espectadors i votants amb el seu enorme magnetisme».

Per la seva banda, Miguel Salvat, responsable de producció original d'HBO Espanya, afirma que El pionero «és una gran oportunitat per veure la nostra societat d'avui a través d'un personatge únic que va seduir a tot un país durant anys».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook