TVE Catalunya va presentar ahir la seva programació especial per celebrar els seus 60 anys de vida amb la idea que «aquesta casa pot créixer, vol créixer i està preparada per fer-ho», en paraules de Carles González, director del centre de producció a Catalunya de la televisió pública estatal. L'objectiu d'aquesta programació és «posar en valor l'esforç professional de les diferents generacions que des de l'any 1959 han fet possible que existeixi un segell i una factoria de programes de qualitat fets des d'aquí», va destacar el mateix González en la seva intervenció davant els mitjans de comunicació que van assistir a la roda de presentació. TVE Catalunya es va posar en marxa el 14 de juliol de 1959 amb el programa Balcó del Mediterrani, presentat pel periodista José Luis Barcelona, que va inaugurar les seves primeres instal·lacions, els Estudis de Miramar, situats a la muntanya de Montjuïc.

Un dels programes que es llançaran per commemorar l'aniversari és Ho has vist!?, l'estrena del qual serà el pròxim 16 d'abril a les 18 hores a La 2, i que recordarà programes històrics de la casa, com Cifras y Letras, Doctor Caparrós o Juicio popular, de la mà del crític de televisió Víctor Amela, que s'ha mostrat «molt il·lusionat» per conduir un format que traurà a la llum els arxius de TVE.

D'altra banda, el 17 d'abril a les 18.30 hores també s'estrenarà a La 2 Recording, un programa per homenatjar els personatges que han marcat la història de la casa i que permetrà als espectadors veure les coses que mai no s'emeten per televisió: el «backstage» i «preses falses» de les gravacions. Jordi Hurtado també se suma a les celebracions amb cinc programes especials de Saber y Ganar en català, com ja es va fer per al 50 aniversari de TVE Catalunya, amb jocs que «prestaran atenció a la cultura catalana en tota la seva complexitat» i tindran com a protagonistes nou concursants veterans del programa de La 2.

Les sèries també tindran el seu lloc en aquest aniversari i a final d'any s'estrenarà en la plataforma de continguts de RTVE - Playz -, la sitcom Bany compartit, una sèrie en català «molt fresca»» sobre quatre noies joves que comparteixen pis a Barcelona.

Finalment, el 13 de juliol tindrà lloc un concert de l'Orquestra i Cor d'RTVE al Gran Teatre del Liceu i durant l'últim trimestre del 2019 se celebrarà la festa de Ràdio 3.