14 de abril de 2019
14.04.2019
ÚLTIMA HORA
El Suprem manté la inhabilitació de Torra

El «30 minuts» estrena «Compte enrere cap al Brexit»

?El reportatge explica les experiències viscudes per catalans al Regne Unit i britànics a Espanya

14.04.2019 | 00:07
Una imatge de «Compte enrere cap al Brexit».

Aquesta nit, a les 21.55 h, el programa 30 minuts de TV3 estrena Compte enrere cap al Brexit, un reportatge d'Esther Llauradó i Marc Rodríguez Puig en què s'explicaran les experiències viscudes per un equip del programa durant l'últim mes al costat de ciutadans europeus que viuen al Regne Unit i de britànics que viuen a Europa.

Catalans que van emigrar fa anys al Regne Unit i se sentien part de la societat britànica. Amb l'infermer Joan Pons, el reportatge mostra com el sistema de salut britànic depèn del personal del continent i, a través d'això, es pot veure també els arguments dels habitants de Great Yarmouth, una de les poblacions que més van votar Brexit.

A Londres, la professional de les finances Ariadna Masó explica com el caos polític està condicionant les inversions. I amb Jordi Llinares, un càrrec de l'Agència Europea del Medicament, s'analitza la primera gran conseqüència del Brexit: el trasllat de les oficines de l'agència a Amsterdam.

Els reporters també es desplacen a la costa d'Alacant, on es troben amb una colònia de pensionistes britànics que viuen la seva jubilació al sol. Expatriats, enèrgics opositors a la sortida del seu país de la Unió Europea.

D'altra banda, el programa analitza com està afectant la situació les empreses catalanes que exporten al Regne Unit, a través del president de la Cambra de Comerç Britànica, Christopher Dottie.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook