20 de abril de 2019
20.04.2019
Diari de Girona

Un documental recrea la vida de l'artista Iago Pericot

El 33 emet l'audiovisual premiat pel públic al Festival de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona

20.04.2019 | 00:10
Santiago Pericot, en un fotograma del documental.

Iago Pericot. La conquesta de la innocència , dirigit per Albert Folk i de Som Batabat, que s'emetrà aquest dissabte pel canal 33 (23.15 hores), és un homenatge a la figura de l'artista Santiago Pericot a través d'una recorregut pels esdeveniments més importants que van marcar la seva carrera, a través de les seves obres i, per últim, a través de la relació que va mantenir durant més de 15 anys amb en Josep.

El documental va rebre el Premi del Públic DOC-LGTIB al millor documental en la 18 edició del Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona.

El masnoví Santiago Pericot va ser un pintor, gravador i escenògraf català, que signava les seves obres com a Iago Pericot, va obtenir el Premi Nacional d'Arts Escèniques l'any 1990.


Metrònom Ferrater

D'altra banda, aquesta mitjanit (00.15 hores) s'emetrà Metrònom Ferrater, un documental que acosta la figura d'un dels intel·lectuals més rellevants de la cultura catalana del segle XX i ho fa, sobretot, parlant de les múltiples facetes de la seva tasca creativa i científica, així com de pinzellades de la vida personal de Gabriel Ferrater a partir dels testimonis de familiars i amics, de filmacions i fotografies procedents de diversos arxius, tant familiars com institucionals. El documental mostra el seu vessant poètic i ho fa a través dels seus textos, alguns dels quals es poden escoltar recitats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook