Valentín, Aleix, Aitana I Teresa van haver de copiar una creació de la parella de David Muñoz al mateix temps, i va ser la gallega la que va aconseguir el reconeixement del jurat compost per Pepe, Jordi i Samantha i també la del mateix cuiner de Diverxo. D'aquesta manera, Teresa va aconseguir directament la jaqueta curta i el pas a la final.

En la prova d'exteriors van viatjar a Dénia fins al restaurant de Kike Dacosta, que va preparar un menú especial per donar a menjar als altres dels guanyadors de 'Masterchef' i que els concursants havien de replicar. Aitana va haver de penjar el davantal en acabar la prova, ja que el mateix xef va haver d'ajudar-la a acabar les seves creacions. Aleix es va alçar com a guanyador d'aquesta prova pels "dos grans plats" que va aconseguir treure abans d'hora.

De tornada al plató, Teresa i Aleix es van disputar els 100.000 euros de premi. Finalment va ser el peixater català el que va aconseguir complir el seu gran somni i convertir-se el guanyador de la setena edició de 'Masterchef'.