Mònica Terribas estarà «temporalment» de baixa del programa estrella de Catalunya Ràdio, El matí de Catalunya Ràdio. Així ho va comunicar ahir al matí l'emissora pública catalana, que atribueix aquesta absència de la periodista a «problemes familiars». De fet, la directora i presentadora d' El matí de Catalunya Ràdio porta uns dies sense posar-se al capdavant del programa, on ha estat substituïda pel subdirector de l'espai, Gerard López. El que no detalla l'emissora és si Terribas tornarà a magazín matinal abans d'iniciar-se la programació estival de Catalunya Ràdio o si continuarà al capdavant de l'espai a l'inici de la propera temporada.

El matí de Catalunya Ràdio és el segon programa més escoltat de la ràdio a Catalunya, amb 489.000 oients, segons les dades de l'EGM publicades dimecres. A l'espai, que ha sumat 21.000 seguidors respecte al juny del 2018, només el supera El món a RAC1, de Jordi Basté, amb 656.000 oients (45.000 menys que fa un any). D'aquesta manera, l'espai matinal continua sent un dels que més oients té de l'emissora pública, arribant als 622.000 diaris.

Mònica Terribas porta al capdavant d' El matí de Catalunya Ràdio des de l'any 2013, quan va prendre el relleu de Manel Fuentes, després de la seva etapa com a directora de Televisió de Catalunya, que es va allargar des del 2008 al 2012.