Sense ficció estrena avui a les 21.55 h Maria del Mar, un retrat de Maria del Mar Bonet. El film de Joan López Lloret explora la trajectòria vital de la cantant, que és a sobre dels escenaris des de fa més de 50 anys.

Maria del Mar Bonet és la veu en actiu més universal de la cançó en català, i el documental recorre la vida de l'artista a partir del seu darrer disc, Ultramar, enregistrat amb músics cubans i presentat en concert a l'Havana el setembre del 2018. Maria del Mar ofereix un viatge de Mallorca a Cuba, passant pels Països Catalans i la Mediterrània a través del passat i del present, i prenent com a fils conductors la seva mateixa veu narrativa i les de persones properes a l'artista, entre els quals hi ha Joan Manuel Serrat, Lluís Llach, Martirio, Manolo García, Nacho Duato, José María Vitier o Javier Mas.

El documental mostra l'evolució de Bonet a partir de les imatges d'arxiu, que mostren una jove cantant que basa el seu repertori en la música tradicional de les Balears, i que acabarà esdevenint una artista que busca la inspiració arreu de la Mediterrània i alhora hi aporta tot el seu bagatge. Aquest recorregut també deixa veure una Bonet més personal, que parla de la seva pròpia evolució, del moment d'aturar-se i dels motius de les decisions que ha pres al llarg de la seva vida, entre altres coses. A més de Cuba, el documental també s'ha rodat a Mallorca, a Barcelona i a València.