09 de juliol de 2019
09.07.2019
Diari de Girona

El «Sense ficció» estrena un retrat de Maria del Mar Bonet

El documental de Joan López Lloret fa un repàs per la carrera de més de 50 anys de la cantant

08.07.2019 | 23:17
Maria del Mar Bonet, a Mallorca.

Sense ficció estrena avui a les 21.55 h Maria del Mar, un retrat de Maria del Mar Bonet. El film de Joan López Lloret explora la trajectòria vital de la cantant, que és a sobre dels escenaris des de fa més de 50 anys.

Maria del Mar Bonet és la veu en actiu més universal de la cançó en català, i el documental recorre la vida de l'artista a partir del seu darrer disc, Ultramar, enregistrat amb músics cubans i presentat en concert a l'Havana el setembre del 2018. Maria del Mar ofereix un viatge de Mallorca a Cuba, passant pels Països Catalans i la Mediterrània a través del passat i del present, i prenent com a fils conductors la seva mateixa veu narrativa i les de persones properes a l'artista, entre els quals hi ha Joan Manuel Serrat, Lluís Llach, Martirio, Manolo García, Nacho Duato, José María Vitier o Javier Mas.

El documental mostra l'evolució de Bonet a partir de les imatges d'arxiu, que mostren una jove cantant que basa el seu repertori en la música tradicional de les Balears, i que acabarà esdevenint una artista que busca la inspiració arreu de la Mediterrània i alhora hi aporta tot el seu bagatge. Aquest recorregut també deixa veure una Bonet més personal, que parla de la seva pròpia evolució, del moment d'aturar-se i dels motius de les decisions que ha pres al llarg de la seva vida, entre altres coses. A més de Cuba, el documental també s'ha rodat a Mallorca, a Barcelona i a València.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook