11 de setembre de 2019
11.09.2019
Diari de Girona

TV3 s'aproxima a mossèn Cinto amb «L'enigma Verdaguer»

Ernest Villegas es posa a la pell del poeta en la pel·lícula per a televisió, que s'estrena avui

10.09.2019 | 23:39
L'equip responsable del telefilm.

TV3 estrena aquest vespre la pel·lícula per a televisió L'enigma Verdaguer, dirigida per Lluís Maria Güell i escrita per David Plana a partir d'una història d'Enric Gomà, Teresa Vilardell i el mateix David Plana. El film comptarà com a protagonista amb Ernest Villegas, que encarnarà el cèlebre mossèn.

Es tracta d'una producció de Diagonal Televisió, coproduïda per TV3 i RTVE, amb el suport de l'ICEC. Roger Casamajor, David Marcé, Bea Segura, Llum Barrera, Clara Segura, Dafnis Balduz, Juanjo Puigcorbé, David Vert i Pau Roca acompanyen Villegas en la interpretació.

El projecte s'endinsa en la figura de Jacint Verdaguer, conegut popularment com a mossèn Cinto, poeta i home d'església, que va viure la glòria literària i es va convertir en el poeta més prestigiós del seu temps. Després, però, s'enfrontaria a les classes dominants de la societat catalana, en un episodi que acabaria provocant la seva caiguda.

El director de la cinta subratlla que es tracta d'una «aproximació biogràfica» a través de la qual s'ha fet una adaptació «televisivament atractiva» que ha permès prendre's «alguna llicència». L'objectiu era explicar «l'home rere el capellà», un personatge amb una vida «molt contradictòria però molt vital, amb gran energia i dosi de rebel·lia». Un home que primer té el poder al costat i acaba sent perseguit per ell, però esdevé «el poeta del poble».

Al darrere del projecte hi ha Xavier Bru de Sala, responsable de la idea original i de la direcció argumental, i Narcís Garolera, assessor biogràfic i lingüístic. Garolera, doctor en Filologia Catalana i catedràtic de Llengua i literatura a la Universitat Pompeu Fabra, és una de les veus més autoritzades del país a l'entorn de Verdaguer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook