El programa presentat per Carlos Fuentes, Ara i aquí, arrenca avui la tercera temporada amb un debat sobre l'edat de jubilació. Es posaran sobre la taula molts dubtes: Cal treballar més anys? Si continuem treballant superats els 67 anys, estem tancant les portes professionals als joves? Les noves generacions encara confien a tenir una pensió? Cal jubilar forçosament una persona que desitja seguir treballant? Per respondre aquestes preguntes, Carlos Fuentes entrevistarà Marina Subirats, catedràtica emèrita de Sociologia de la UAB i Maria Jesús Comellas, doctora en Sociologia i professora emèrita de la UAB.

A més, Ara i aquí compta com a tertulians amb l'escriptora i periodista Anna Grau, el politòleg Roger Montañola, l'economista Gonzalo Bernardos i l'advocada Núria González.

Ara i aquí és el programa de participació ciutadana i de debat de TVE Catalunya. Està dirigit per Josep Ramon Lluch, presentat per Carlos Fuentes i realitzat per Jordi de Febrer. S'emet els divendres a la nit a La 1.