La 66a edició dels Premis Ondas ha aconseguit establir el rècord d'inscripcions rebent més de 450 candidatures procedents de 25 països de tot el món. És la segona ocasió en la història dels premis que se superen les 400 inscripcions, segons ha informat el grup Prisa, que organitza els guardons, en una nota.

Aquest augment també ha suposat un nou rècord de candidatures rebudes en la categoria de Ràdio Nacional superant la xifra de la passada edició, que en aquest moment s'havia convertit en el màxim històric. En les categories Internacionals l'augment de candidatures rebudes ha suposat també establir un nou rècord d'inscripcions.

En edició dels Premis Ondas opten als premis nacionals aquells treballs realitzats i emesos a Espanya, en alguna de les seves llengües oficials, durant el període comprès entre l'1 d'octubre de 2018 i el 30 de setembre de 2019. I als premis internacionals, els treballs realitzats en qualsevol país durant el mateix període de temps. El termini d'inscripció va finalitzar el passat 1 d'octubre i la decisió del jurat es donarà a conèixer el proper 16 d'octubre.