La figura del dictador Francisco Franco torna a estar de plena actualitat davant la imminent exhumació del seu cadàver, després de 44 anys enterrat al Valle de los Caídos, un cop rebut l'aval del Tribunal Suprem a la retirada de les restes del dictador. Coindicint amb aquest fet, el canal Dmax té previst estrenar el pròxim mes de novembre Franco. La vida del dictador en color, una minisèrie documental de dos lliuraments que repassarà la biografia del dictador posant colors a filmacions i fotografies originals de l'època.

Aquest nou projecte de la catalana Minoria Absoluta per DMAX segueix l'estela d'altres reeixits projectes de la cadena com España dividida: la Guerra Civil en color i més recentment España después de la guerra: El franquismo en color. Segons explica la cadena en un comunicat, ara serà el torn de repassar «de forma rigorosa i des d'una altra perspectiva visual» la vida de Francisco Franco. De nou a través de l'ús de noves tècniques de tractament digital, les imatges més importants de la vida del dictador espanyol (algunes d'inèdites) han estat acolorides de manera minuciosa per un equip de professionals, combinant les últimes eines digitals de tractament d'imatge i un laboriós procés de documentació per dotar-les del màxim realisme i espectacularitat).

Per a la producció de Franco. La vida del dictador en color s'ha comptat amb material d'arxiu procedent de la Filmoteca Espanyola així com d'altres arxius nacionals i internacionals de l'època, tant privats com públics. Tot i que el gruix del material procedeix del NO-DO, el noticiari oficial de la dictadura franquista i única font historiogràfica oficial entre 1942 i 1976, la minisère inclourà filmacions prèvies, tant dels seus inicis com a militar en els anys 20, fins al seu paper cada vegada més preeminent en la Guerra Civil Espanyola, de la qual sortirà el 1939 com el vencedor absolut.

Filmacions inèdites de la seva vida que mai van veure la llum pública, fonts documentals gràfiques com imatges familiars, reportatges gràfics, articles de la premsa espanyola i estrangera seran altres dels components de la sèrie que contribuiran a crear una imatge integral de la personalitat de Francisco Franco. A més, aquests nous episodis també es nodreixen d'algunes imatges utilitzades prèviament en les sèries precursores d'aquest ambiciós projecte de Minoria Absoluta per Dmax.