L'actriu i directora Leticia Dolera estrena avui a Movistar+ la sèrie Vida perfecta, una ficció que escriu, dirigeix i protagonitza, i en la qual comparteix els dubtes que les dones tenen sobre la família, la parella, el sexe, l'amor i la maternitat en plena crisi dels 30 als 40 anys, tot i que sense un enfocament «moralista» i lluny d'un «al·legat feminista».

Vida perfecta, el guió de la qual signa Dolera al costat de Manuel Burque -que també actua a la sèrie i amb qui ja va compartir protagonista a la pel·lícula Requisitos para ser una persona normal-, va ser guardonada en el Festival de Cannes amb dos premis i també ha estat ben rebuda amb bones crítiques després de passar pel Festival de Sant Sebastià; no obstant això, a l'inici del rodatge, es va veure embolicada en una polèmica quan l'actriu Aina Clotet va denunciar que havia estat substituïda per haver-se quedat embarassada.

En aquest sentit, Dolera va defensar ahir en una entrevista amb Europa Press que aquell debat es va centrar en si ella era «feminista o no», cosa que considera «poc interessant» davant temes com la «discriminació en el món laboral» i que, tal com va ressaltar, «en aquest rodatge no va tenir lloc en cap cas».

En la producció, Dolera es converteix amb Vida perfecta en una Lena Dunham espanyola, ja que no amaga que Girls ha estat un «referent important» en el to i en els temes que tracta, com ara la sexualitat femenina, però també cita Transparent, per «posar al centre una història que normalment es trobaria al marge».

Lluny de parlar de feminisme, amb Vida perfecta l'actriu i directora catalana pretén «crear vies d'empatia» amb tres dones, tot i que reconeix que «totes les històries són relats polítics» i que aquesta sèrie està «atravessada per les seves experiències d'una dona que ha despertat i que té consciència de gènere».

A més, tal com va destacar Manuel Burque, aquesta sèrie parla d'«una generació que ho hauria de tenir tot resolt però s'escolta més a si mateixa, és més conscient del que vol». «Generacions passades han tingut l'obligació de tenir una vida coberta, però a nosaltres ens han educat des dels somnis», va apuntar.

Celia Freijeiro, Aixa Villagrán, Enric Auquer, Manuel Burque, David Verdaguer, Font García, Carmen Machi, Fernando Colomo i Pedro Casablanc completen l'elenc de la sèrie que estarà disponible al complet des d'avui mateix a Movistar +.