Netflix incorpora des d'avui al seu catàleg Hache, una sèrie produïda per la mateixa plataforma que retrata en els seus vuit capítols el tràfic d'heroïna a la ciutat de Barcelona de principis dels anys 60. Adriana Ugarte, Javier Rey i Eduardo Noriega protagonitzen aquest thriller creat per Verónica Fernández i dirigit Jorge Torregrossa i Fernando Trullols. Completen el repartiment Pep Ambròs, Marc Martínez i Ingrid Rubio. A més de la capital catalana, la ficció ha rodat també diverses escenes a Manresa, Terrassa, Tarragona i altres localitzacions de Catalunya.

Ambientada a principis dels 60, la sèrie és el retrat d'una Barcelona en ple increment econòmic i social. La història, que s'inspira en fets reals, té a l'Helena com a protagonista, una prostituta que comença la sèrie a les ordres de Malpica, el cap d'una banda de mafiosos que opera a la ciutat, fins que arriba a convertir-se en la líder d'aquesta organització de tràfic d'heroïna. Per atrapar-los, entraran en acció una incipient brigada formada per l'inspector Alejandro Vinuesa i el seu company Eladio Pérez.

Eduardo Noriega interpreta l'inspector de policia Alejandro Vinuesa, que arriba a Barcelona des de Madrid per investigar «una pols» que desconeixen què és i d'on prové perquè a Espanya, explica l'actor, no existia «el consum recreatiu de l'heroïna ni el narcotràfic». Noriega diu que amb el seu equip policial tiren del fil i descobreixen una xarxa criminal que deixa un rastre de sang i delinqüència. El policia que interpreta, destaca, «s'involucra en el treball d'investigació al 100%».

Adriana Ugarte, que dona vida a Helena, la protagonista de la sèrie, remarca que el text que ha escrit Verónica Fernández és «purament feminista». «Vivim uns temps de reivindicació feminista però moltes vegades des d'un lloc d'assumpció de la dona com un element dèbil o submís», assenyala. Ugarte lamenta que hi ha dones que «repeteixen els comportaments patriarcals» i creu que el patriarcat es destruirà quan homes i dones «se situïn en un pla horitzontal d'igualtat». A l'actriu li va agradar del guió que tots els personatges estan «apoderats i són conscients de la seva força».