La periodista argentina Leila Guerriero ha guanyat el 14è Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán. El guardó, impulsat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, ha reconegut la trajectòria professional de Guerriero, que «posa de manifest la necessitat, la importància i la força del periodisme». Així mateix, el jurat ha distingit la «feina de camp» que la periodista desplega per donar forma a les seves cròniques, convertides en «excel·lents assajos sociològics».

Guerriero (Junín, 1967) publica des de 1991 en rotatius d'arreu del món com El País, La Nación, Rolling Stone o Gatopardo, i ha escrit els llibres Los suicidas del fin del mundo (2006), Frutos extraños (2009) i Plano americano (2011), entre d'altres.

El jurat del premi ha estat integrat per la degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet; la directora d' El Periódico, Ana Cristeto; el director de l'Àrea editorial del Grup Planeta, Carles Revés; el periodista d' El País Tomàs Delclós i el periodista Josep Cuní, com a president del jurat.