16 de novembre de 2019
16.11.2019
Diari de Girona

Un alumne de la UdG, en una cita per captar talent per l'audiovisual

David Ruiz presentarà un projecte de ficció en una trobada per potenciar els contactes entre universitaris i la indústria del sector

16.11.2019 | 01:29
Una imatge del Pitching Audiovisual celebrat l'any passat.

Un alumne de la Universitat de Girona (UdG) participarà a la propera edició del Pitching Audiovisual, iniciativa impulsada pel Clúster Audiovisual de Catalunya amb l'objectiu de connectar el talent universitari amb la indústria audiovisual. Dijous vinent, David Ruiz Juanola presentarà en format pitch el seu projecte de ficció, Nubes de azúcar, davant de professionals i empreses del sector audiovisual amb l'objectiu de captar el seu interès i que l'ajudin a tirar endavant el seu projecte.

Nubes de azúcar ha estat un dels 26 projectes seleccionats per participar al Pitching Audiovisual, d'entre una setantena de candidatures rebudes. Es tracta d'un projecte de ficció que tracta les dificultats del pas de l'adolescència a la vida adulta a través del personatge de la Luca, una jove de 19 anys que ha d'afrontar el recent divorci dels seus pares.

El Pitching Audiovisual és una iniciativa única a Europa que ajuda a donar vida a projectes innovadors del talent universitari. En aquesta cinquena edició, que tindrà lloc el 21 i 22 de novembre, una quarantena d'estudiants de disset centres universitaris presentaran en format pitch una vintena projectes davant empreses que lideren la indústria audiovisual a Catalunya.

Un 40% dels més de 100 projectes presentats en edicions anteriors han estat produïts o estan en fase de producció.

Un exemple és Les del Hoquei, un projecte presentat al Pitching el 2016 que va captar l'interès de BrutalMedia i TV3 per fer-ne una sèrie de televisió, que està ja disponible, també en castellà, a Netflix i ha renovat per una segona temporada al prime time de TV3.

El Pitching Audiovisual s'emmarca en la Setmana del Talent Audiovisual, (Barcelona, 19-22 de novembre), una iniciativa impulsada pel Clúster Audiovisual de Catalunya amb l'objectiu de connectar el talent emergent i la indústria per innovar i trobar nous formats audiovisuals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook