18 de desembre de 2019
18.12.2019
Diari de Girona

El procés reforça la polaritat i desinformació als mitjans, segons un estudi de la UAB

L'informe, que analitza el bienni 2017-2018, també destaca la interdependència existent entre els mitjans públics i el poder

17.12.2019 | 23:51
El procés reforça la polaritat i desinformació als mitjans, segons un estudi de la UAB

El procés independentista a Catalunya ha reforçat la desinformació, la polarització dels mitjans de comunicació i les seves audiències, i les notícies presentades com a espectacle, segons un informe fet públic ahir per l'Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB). Aquestes tres tendències «no són noves» i «s'estan apreciant a escala internacional des de fa uns anys», però el procés «ha ajudat a visibilitzar-les i a posar-les en primer pla», segons va assenyalar Carmina Crusafon, membre del Consell acadèmic de l'Informe.

Segons l'estudi, que analitza el bienni 2017-2018, «el procés català ha generat una polarització política i social» i els mitjans de comunicació i els polítics l'han «esperonat». En aquest punt, l'anàlisi destaca que les polítiques que van ajudar a construir el sistema mediàtic català, com la creació de TV3 i Catalunya Ràdio o els incentius a certs mitjans amb subvencions o publicitat institucional, «van ajudar a generar una interdependència entre poder polític i mitjans de comunicació», segons l'informe.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook