Operación Triunfo ( OT) va presentar ahir la seva nova edició, que s'estrena aquest diumenge a La 1 de Televisió Espanyola, i va prometre «el millor càsting» de la seva història, una mecànica més exigent i més emoció en les seves gales. El popular talent musical va anunciar algunes novetats en el claustre de professors, en el jurat i en la mecànica del concurs, que no posarà límit a les nominacions, així com una major aposta per l'univers digital i els continguts transmèdia.

«El càsting ens sembla fantàstic, encara que no sabrem si és l'encertat fins que el presentem diumenge. El públic té l'última paraula», va assenyalar la directora de l'acadèmia, Noemí Galera, que va subratllar que els concursants «estan molt preparats, tenen personalitats molt marcades i molts d'ells ja componen i tenen molt clar cap a on volen anar». La directora d'Entreteniment de TVE, Toñi Prieto, va prometre que aquesta tercera edició «no serà més del mateix», i va assegurar que el càsting és «brillant»: «Tenen unes històries personals, emotives, properes i una professionalitat que impactarà. Cap dels concursants deixarà indiferent».

Per la seva banda, el director de Gestmusic, Tinet Rubira, va dir que «volem que sigui un programa viu i el públic tingui ganes de veure'ns perquè fem coses diferents. Serem més exigents, però per això també donarem més eines als concursants».

El jurat s'ha renovat completament i comptarà amb professionals com la cantant Nina, primera directora de l'acadèmia que torna al concurs 15 anys després, la cantant i compositora Natalia Jiménez, el director de la Cadena 100, Javier Llano, i el músic Javier Portugés «Portu».

Una de les principals novetats és la mecànica del concurs, que no tindrà límit de nominats i en cada gala podran ser seleccionats per l'expulsió tots els concursants. A més, el participant que sigui escollit com a favorit pel públic en cada gala deixarà de comptar amb el privilegi d'evitar la nominació, a canvi d'altres avantatges com triar cançó o company.

Amb 1.200 metres quadrats d'espai, OT 2020 tindrà un plató 360 graus que també comptarà amb 300 metres quadrats de pantalles led i més de 500 focus.