Movistar + va finalitzar dimarts a Madrid el rodatge de la seva «sèrie més internacional» fins al moment: l'adaptació de la novel·la de Julia Navarro Dime quién soy, protagonitzada per la jove actriu Irene Escolar. L'escriptora, que ha assegurat haver estat «molt exigent» amb el guió, apunta que el resultat final «no podia haver quedat millor». Navarro no havia permès, fins ara, l'adaptació de cap de les seves novel·les. La seva principal preocupació, segons ha indicat, és que als seus lectors els pot «decebre» el producte televisiu. No obstant això, la insistència de José Manuel Lorenzo, productor de la sèrie, la va fer canviar d'idea.

A canvi del permís d'adaptació, Navarro s'ha mostrat «molt exigent» en tot el procés creatiu. «Em feia por que la novel·la quedés a mig camí», ha indicat l'autora, que, finalment, ha sortit emocionada amb el rodatge. «He vist algunes escenes i he plorat», apunta, per afegir que també li han saltat les llàgrimes en acomiadar Irene Escolar.

L'actriu és la responsable de portar a la pantalla Amelia, una dona que viu alguns dels esdeveniments històrics més importants del segle XX. «Només la volia a ella per interpretar la protagonista», ha explicat l'autora. Això ha generat «pressió» a Escolar, segons ha confessat. Tot i això, assegura que l'experiència ha estat «profundament emocionant» i que aquest serà un dels personatges que més la marcaran en la seva carrera, ja que surt en el 95% dels plànols de la sèrie. «És un dels pocs personatges femenins que ha tingut aquesta sort», indica.

Sobre el resultat final d'aquest projecte, que comptarà amb nou capítols d'uns 50 minuts, s'ha referit el director de la sèrie, Eduard Cortés, que l'ha qualificat de «gran nivell», tot i que el rodatge, tal com confessa, ha estat «complicat i exigent». El seu intent, segons ha indicat, era «no caure en els tòpics» sobre certs personatges o moments de la història, i buscar, principalment, la «veritat» en les interpretacions.

Oriol Pla, Pablo Derqui, Pierre Kiwitt, Will Keen, Maria Pia Calzone i Stefan Weinert completen l'elenc de la sèrie, que s'ha rodat principalment entre Madrid i Budapest, i que la plataforma Movistar + estrenarà en algun moment d'aquest any.