Aquesta nit, a les 22.35 h, TV3 estrenarà la tercera temporada de Quatre gats, el programa dirigit i presentat per Ricard Ustrell, que combina entrevista i reportatge. Aquesta nova edició arriba amb un format evolucionat, en què l'espectador trobarà nous llenguatges audiovisuals, una aposta per les temàtiques socials i un ventall més ampli de protagonistes, segons ha explicat en un comunicat la CCMA. La temporada consta de vuit capítols de 50 minuts, que s'emetran cada dijous, durant els mesos de febrer i març.

A diferència de les dues anteriors edicions, Quatre gats centra en aquesta ocasió la mirada en temes més socials, com la crisi climàtica, els acords de pau a Colòmbia, l'auge del futbol femení, la solitud que pateixen moltes persones, el paper de les dones a la política i les migracions, entre altres qüestions. Per això, Ricard Ustrell travessarà fronteres per conèixer polítics internacionals, experts i protagonistes de cada tema.

El format s'estrena amb una temàtica social que ha impactat l'agenda política i mediàtica de tot el món, la crisi climàtica. Per aquest motiu, Ustrell es desplaça a Svalbard, un arxipèlag de l'Àrtic on les glaceres es desgelen, hi ha esllavissades i moviments de terra, i l'os polar està perdent l'hàbitat. És el lloc habitat més proper al pol nord i les temperatures, a l'hivern, ja han augmentat més de set graus.