El canal Super3 emet des d'aquest divendres el nou format digital Avui aprenem, de peces curtes, on els espectadors poden descobrir curiositats dels animals i la natura i entendre descobriments científics. Aquesta i altres propostes del canal de TV3, i de Catalunya Ràdio, compten amb el suport del Departament d'Educació i estan «alineades» amb les orientacions i activitats adreçades a tot l'alumnat que ha publicat la Xarxa Telemàtica de Catalunya. Per exemple, l' InfoK s'emet quatre vegades al dia i ofereix als joves espectadors la possibilitat d'explicar dubtes i angoixes a l'espai Explica'ns les coses. Catalunya Ràdio difondrà els recursos proposats dins la seva programació excepcional d'aquests dies.

Aquestes propostes educatives s'afegeixen a la programació especial que ofereix aquests dies el canal Super3 per acompanyar els súpers que són a casa amb continguts divulgatius i amb accions de participació.

Dins de l'acord amb el Departament d'Educació, Catalunya Ràdio es farà ressò en la programació excepcional d'aquests dies dels continguts pedagògics que el Departament d'Educació posa a l'abast de la CCMA i farà divulgació de les eines i accions telemàtiques adreçades als alumnes. Aquests continguts i altres a concretar «en els propers dies» es divulgaran a través del web i l'app de Catalunya Ràdio i iCat, i també es podrien emetre per l'antena d'iCat si la situació d'excepcionalitat s'allargués.

L'objectiu d'Educació amb aquesta col·laboració és que els nous continguts audiovisuals, que se sumaran a les propostes dels centres educatius, puguin reforçar el desenvolupament de l'autonomia personal, generar motivació i curiositat a tot l'alumnat i que també siguin significatius per al seu aprenentatge.

Quant a les propostes pròpies del departament, són diverses i contemplen diferents nivells de desenvolupament de capacitats i competències, com ara la realització d'activitats d'observació i de contrast d'elements propers a la realitat de l'alumne, de cerca d'informació, d'indagació, de lectura, culturals, artístiques, lúdiques... així com activitats alternatives a l'aprenentatge que no és possible fer pel tancament dels centres.